fbpx

Broker Credit Ipotecar | Imobiliar Sibiu

Ce este un credit ipotecar?

Un credit ipotecar este un instrument financiar prin care un individ sau o persoana juridica se imprumuta de o anumita suma de bani, necesara pentru a achizitiona, construi sau renova o locuinta, atat prin dezvoltare, cat si prin modernizare.

De cele mai multe ori, perioada de timp pe care se indatoreaza cel ce urmeaza sa achizitioneze o locuinta este lunga, maximul admis fiind de 35 ani.

Termenul „ipotecar” sau „ipoteca” se refera la garantia pe care beneficiarul o va da pentru banii imprumutati de la creditor. Aceasta este reprezentata de cladirea achizitionata prin credit, ori care a fost imbunatatita folosind banii creditati.

Asadar, suma luata drept credit este garantata cu locuinta respectiva.

Cu toate ca la accesarea unui astfel de instrument financiar tu vei fi beneficiarul bunului, proprietar va fi considerata institutia ce ti-a oferit imprumutul, pana la rambursarea totala a creditului.

Calculeaza-ti rata la creditul ipotecar

De ce sa alegi creditul ipotecar de la RedFinance?

FLEXIBILITATE
SIMPLITATE
SIGURANTA

De ce sa colaborezi cu un broker de credit ipotecar?

Ce ne recomanda ca broker de credite ipotecare?

Credite intermediate in valoare de peste 100.000.000 lei!

Experienta de peste 10 ani in domeniu.

Peste 900 de persoane au accesat un credit cu ajutorul nostru.

Nu este obligatoriu sa apelezi la serviciile unui broker de credite bancare pentru a obtine un imprumut, dar este indicat sa o faci daca vrei sa te asiguri ca faci cea mai buna alegere, mai ales pentru ca este un serviciu GRATUIT!

Ce spun clientii nostrii ?

Noi suntem aici, tocmai ca tu sa iei decizia potrivita si creditul cel mai avantajos pentru tine!

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a obtine un credit ipotecar?

In general, varsta minima pentru a solicita un credit ipotecar este de 20 de ani in functie de banca si de politicile lor interne.

Varsta maxima la care poti finaliza rambursarea unui credit ipotecar este, de obicei 65 de ani la barbati si 63 la femei si cu unele exceptii se poate ajunge 70 de ani chiar 75 de ani.

Cerintele de vechime variaza in functie de institutia financiara, dar, in general:

Majoritatea bancilor cer o vechime de cel putin 3 luni la locul de munca actual si o vechime totala de munca de cel putin 1 an. Pentru persoane cu venituri din activitati independente, este adesea necesara o vechime minima de 1-2 ani de activitate documentata si stabila in domeniul respectiv.

Salariul minim necesar pentru a obtine un credit ipotecar depinde de mai multi factori, inclusiv valoarea creditului dorit, rata dobanzii si alte datorii existente. In general, bancile solicita ca rata lunara a creditului sa nu depaseasca un anumit procent de obicei 45% la prima proprietate si 40% la a doua din venitul lunar net al solicitantului. Unele banci ofera trimestrial plafon de indatorare, iar clientii se pot indatora pana la 50-55%. In Romania, un venit de aproximativ 2.000-3.000 RON net pe luna poate fi considerat un punct de plecare pentru un credit ipotecar.

Suma minima acordata pentru un credit ipotecar este de aproximativ 10.000 EUR sau echivalentul in RON, insa aceasta poate varia in functie de banca.

Suma maxima variaza in functie de venitul solicitantului si de valoarea proprietatii, dar poate ajunge la sute de mii de euro, cu conditia sa se incadreze in gradul maxim de indatorare permis.

Avansul minim pentru un credit ipotecar variaza in functie de tipul de credit:

Pentru un credit ipotecar standard, avansul minim este de obicei intre 15% si 25% din valoarea proprietatii.

Pentru programul Prima Casa (sau Noua Casa) avansul minim poate fi de 5%, dar acesta este un program guvernamental cu conditii specifice.

Perioada maxima de rambursare pentru un credit ipotecar este, de regula, de 30 de ani, dar unele banci pot oferi perioade de pana la 35 de ani. Perioada de rambursare depinde si de varsta solicitantului, deoarece creditul trebuie sa fie rambursat inainte de a atinge varsta maxima admisa de banca.

Dobanda pentru un credit ipotecar poate varia in functie de mai multi factori, cum ar fi: tipul de dobanda, fixa sau variabila. Bancile in momentul de fata au oferte competitive pe dobanda fixa 3 sau 5 ani (incepand cu 4.99% pe perioada fixa) iar ofertele pe dobanda variabila incepand cu indicele de referinta IRCC (5.86%) + marja bancii care cea mai mica in momentul de fata este de 2%.

Costurile asociate unui credit ipotecar includ:

Comisionul de analiza a dosarului, acesta poate varia de la banca la banca si incepe de la 400 RON pana la 900 RON. Bancile care au conventie cu angajatorul pot avea comision de analiza dosar 0. Prin conventie cu unele banci ale brokerului nostru la nivel national, clientii care aplica prin broker pot avea de asemenea comisionul de analiza gratuit.
Asigurarea imobilului facultativa si asigurarea obligatorie PAD. Asigurarea facultativa este direct proportionala cu suma evaluarii imobilului iar PAD in momentul de fata este 130 RON/an.
La unele banci asigurarea de viata este obligatorie, iar alte banci ofera un mic discount la dobanda totala daca se opteaza atasarea unei polite de asigurare de viata la credit.

Costuri notariale legate de autentificarea actelor si inscrierea in cartea funciara. Aceste sunt de asemenea direct proportionale cu valoarea tranzactiei si tipul tranzactiei (vanzare/cumparare sau refinantare a imobilului).

Evaluarea imobilului: Acestea incep la apartamente de la 470 pana la 700 de lei si pot ajunge pana la 1000 RON daca imobilul luat in garantie este casa in functie de banca.

Actele necesare pentru a aplica la un credit ipotecar includ:

  • Carte de identitate.
  • Adeverinta de salariu, contract de munca, fise fiscale, extrase de cont pentru activitati independente (pentru veniturile din strainantate sau pentru salariati ai Ministerului de Interne). Altfel completari se pot cere doar daca sunt neclaritati in urma raportului cu veniturile raportate de la ANAF
  • Documente ale imobilului. Cele mai solicitate acte sunt actele de dobandire al imobilului, certificatul de performanta energetica, releveu sau schita casei/apartamentului, extrasele de carte funciara.
    Raportul de evaluare (realizat de un evaluator autorizat si agreat de banca la care se face imprumutul) si asigurarile imobilului care trebuiesc depuse inainte de semnarea contractului de credit.